Verse Mayonaise

Verse MayonaiseJean Baton Verse Mayonaise is mayonaise zoals je die ook zelf thuis in de keuken maakt. Of die je moeder, of je oma, vroeger maakte. Gewoon met olie, azijn, mosterd en eigeel. En naar smaak wat suiker, zout en kruiden.

Waarom Verse Mayonaise?

Mayonaise is een bijzonder product, dat op basis van de samenstelling (veel olie, en een beetje azijn) al wat langer houdbaar is. Bacteriën en schimmels, die normaal gesproken bederf veroorzaken, kunnen niet uitgroeien in mayonaise. Daardoor zijn conserveermiddelen eigenlijk overbodig. Ondanks dat zijn er heel veel mayonaises op de markt waar wél conserveermiddelen in gebruikt worden.

Mayonaise gaat onder invloed van licht en lucht na verloop van tijd wel achteruit in smaak. Door oxidatie wordt het product langzaam een beetje ‘ranzig’. Om dat te voorkomen worden aan lang houdbare mayonaises altijd antioxidanten toegevoegd.

Wij wilden graag ook mayonaises maken helemaal zónder toevoegingen. De houdbaarheid daarvan is daardoor wel korter. Om het product toch zo lang goed mogelijk te houden bewaren we de Jean Bâton Verse Mayonaise koel. In productie, tijdens opslag en transport, in de winkel en ook bij de consument thuis. Hierdoor blijft Jean Bâton Verse Mayonaise toch lekker, zonder antioxidanten.

Jean Bâton zet zich waar mogelijk in tegen voedselverspilling. Onze Verse Mayonaise heeft een beperkte houdbaarheid, de ‘tenminste houdbaar tot’-datum staat op de rand van de deksel. Maar dit betekent niet dat het product direct na het verlopen van de THT-datum niet meer goed is. Afhankelijk van het gebruik (schone lepels en/of messen) en de manier waarom het product bewaard is (koel en donker) is de kans groot dat het product ook daarna gewoon nog lekker is. We adviseren dan ook om te vertrouwen op je zintuigen. Ruik, zie of proef je niks vreemd dat kun je de mayonaise gewoon blijven gebruiken.

Jean Bâton Verse Mayonaise wordt koel bewaard en vindt je dus in de koeling van de supermarkt. Bij de verse aardappeltjes. Natuurlijk ook in de keuken een top combinatie.