Dorade in zoutkorst met Zingy Lemon of Amazing Mustard Mayonnaise

Ingrediënten

  • 1 hele dorade (350 gram reeds schoongemaakt)
  • 2 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 citroen
  • peper
  • 6 eiwitten
  • 1 kg grof zeezout
  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 1 el olijfolie
Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de aardappels en snij deze in partjes. Leg de partjes in een ovenschaal. Verdeel hier 1 eetlepel olijfolie en de blaadjes van 1 takje rozemarijn over, even goed door elkaar mengen zodat alle partjes met de olie in aanraking komen
  3. Spoel de vis af en dep dep deze droog. Was de kruiden en rasp de citroen. Snij daarna de citroen in plakken. Vul de vis met de kruiden en 4 plakken citroen. Wrijf de buitenkant van de vis in met de helft van de citroenrasp en wat zwarte peper.
  4. Meng de eiwitten met het zeezout tot een dikke pasta. Beleg een bakblik met bakpapier. Verdeel hierover ⅓ van het zeezout mengsel. Leg de dorade hierop en verdeel hierover de rest van de pasta. Zorg ervoor dat er niets meer van de dorade zichtbaar is en druk aan met een lepel waar nodig.
  5. Schuif de aardappelpartjes en de dorade voor 30 minuten in de reeds voorverwarmde oven. Heerlijk met onze Zingy Lemon of Amazing Mustard Mayonnaise!
  6. Tip: Mocht je een kleinere oven hebben, zet dan direct de aardappeltjes in de oven voordat je aan de vis begint. Dan zijn de aardappeltje zo goed als klaar zodra de vis de oven in gaat. Dan kun je deze nog 5 minuten de oven in schuiven wanneer de vis klaar is.

Meer recepten

1 persoon | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise