Kibbeling met Zingy Lemon Mayonnaise

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet zonder vel
  • 100 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 150 ml spa rood
  • 2 el kibbeling kruiden mix
  • zout
  • zonnebloemolie om in te bakken/ frituren
  • Jean Bâton Zingy Lemon Mayonnaise
Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Snij dde kabeljauwfilet in stukken van ongeveer 5 cm. Strooi 1 el kibbeling kruiden en een snufje zout over de kabeljauw en meng deze goed door elkaar. Zet even weg om de kruiden goed in te laten trekken.
  2. Meng de bloem met een snuf zout en voeg langzaam de spa rood toe, goed roeren met een garde. Meng hierna de eidooier erdoor heen. Je beslag moet ongeveer de dikte hebben van een pannekoekbeslag. Probeer grote klontjes fijn te maken.
  3. Verwarm een pan/ frituur met ruim zonnebloemolie tot 180 graden. Leg alle kibbeling in het beslag, prik deze er met een vork uit, even laten uitlekken en leg deze in de pan/ frituur met olie. In meerdere etappes afbakken, anders koelt de olie te snel af.
  4. Bak de stukjes kabeljauw goudbruin en knapperig in ongeveer 5 minuten. Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en strooi hier nog 1 el kibbeling kruiden overheen om op smaak te brengen.
  5. Tip: Serveer met Jean Bâton Zingy Lemon Mayonnaise en partjes citroen.

Meer recepten

1 persoon | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise