Pad Thai Salade met Zingy Lemon Mayonnaise

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • ½  middelgrote winterwortel
  • 1 ei
  • 100 gram dunne rijstnoedels
  • 100 gram gepelde grote garnalen
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • handje taugé
  • handje ongezouten pinda’s
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • ½ rode peper in ringen
  • 2 takjes koriander (alleen de blaadjes)
  • 1 el Jean Bâton Zingy lemon mayonnaise

Voor de dressing:

  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • limoensap naar smaak toevoegen
Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Was de komkommer en de wortel. Snijd met een spirelli de komkommer en wortel tot dunne linten en zet apart.
  2. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie en meng hier de garnalen doorheen, om deze te marineren, zet apart.
  3. Kluts het ei (breng eventueel op smaak met wat peper en zout). Breng in een koekenpan 1 eeetlepel zonnebloemolie op temperatuur. En bak hierin een kleine omelet op laag vuur. Leg de omelet zodra deze gaar is en egaal bruin op een bord en snijd deze in dunne reepjes. Zet apart.
  4. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking en spoel deze koud af. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar heen, tot de suiker helemaal opgelost is. Meng geleidelijk wat limoensap door de dressing totdat deze op smaak is naar wens
  5. Breng een wok op temperatuur en wok de garnalen kort tot deze gaar zijn.
  6. Zet twee borden klaar en verdeel hier de komkommer, wortel, garnalen, taugé en rijstnoedels over. Sprenkel lekker wat van de dressing over de salade en maak af met de pinda’s, rode peper en koriander.
  7. Serveer met wat dotjes Jean Bâton Zingy Lemon Mayonnaise bij de garnalen. Smakelijk!

Meer recepten

4 personen | 120 minuten

Kip uit de oven met groenten en Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise