Sushi met zalm en Organic Nu Sugar Wasabi Mayonnaise

Ingrediënten

  • 400 gram sushi rijst
  • rijstazijn/ mirin
  • 200 gr zalmfilet sashimi kwaliteit
  • 1/4 komkommer
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • citroensap
  • 1 tl wasabi
  • 4 nori vellen
  • Jean Bâton Organic No Sugar Mayonnaise
  • sesamzaad
  • sojasaus
  • sushi matje
Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Kook de sushi rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat helemaal afkoelen.
  2. Wanneer de rijst koud is ga je verder. Snij de zalm in dunne plakken en dek deze af met folie. Zet in de koeling. Verwijder de pit en schil van de avocado en snij deze in dunnen plakken, leg ze in een bakje en druppel er een paar druppels Citroen sap overheen. Schil de mango en snij deze in dunne reepjes. Was de komkommer, snij deze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in dunnen reepjes.
  3. Meng in een schaaltje 1 theelepel wasabi met 2 eetlepels Jean Bâton Organic No Sugar Mayonnaise.
  4. Leg een nori vel op het sushi matje. Beleg deze met een laagje sushi rijst. Verdeel hier een aantal plakken zalm, avocado, mango en komkommer op. Smeer hier wat wasabi mayonaise op en strooi hier wat sesam zaad overheen. Rol de sushi stevig op.
  5. Snij de sushi rol in 8 gelijke plakken. Herhaal dit nog 3 keer. Serveer met wat soja saus ernaast en eet smakelijk.
  6. Variëren? Je kan de zalm bijvoorbeeld ook vervangen door grote garnalen.

Meer recepten

2 personen | 40 minuten

Artisjok met Absolutely Vegan Dip

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 15 minuten

Geitenkaas salade met Lemon Pepper dressing