Tempura snacks met Zingy Lemon Mayonnaise
Ingrediënten
- 1 pakje ebi fry garnalen (diepvries)
- 1 aubergine
- 100 gram bimi
- 3 wortels
- Bloem
- Jean Bâton Zingy Lemon Mayonnaise
- Frituurpan met plantaardige olie (voorverwarmen op 180 graden)
- 130 gram bloem
- 200 milliliter ijskoud bruisend water
- 1 ei
- Peper en zout
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Aantal personen:
- 4 personen
- Was alle groenten. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de wortels in kwarten.
- Doe een laagje bloem in een diep bord.
- Meng voor het beslag de bloem, bruiswater en het ei goed door elkaar, er kunnen wat klontjes in zitten, dit is geen probleem. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de gesneden groenten door de bloem (licht bestuiven) en vervolgens door het tempura beslag. En laat even uitlekken, alvorens deze in de hete olie te laten glijden. Frituur niet te veel stuks tegelijk, dan koelt de olie te snel af. Wanneer de tempura een mooi goud bruine kleur heeft kun je deze op keukenpapier uit laten lekken.
- Frituur in de tussentijd de ebi fry garnalen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Serveer op een mooie schaal de tempura en garnalen door elkaar met heerlijke Jean Bâton Zingy Lemon Mayonnaise on the side! Enjoy!
- Tip: Serveer met frisse partjes citroen