Warmgerookte zalm met Zingy Lemon

Ingrediënten

  • 400 gram zalmzijde met vel (1 stuk zalm)
  • 1 citroen in hele dunne plakken
  • 2 takjes dille
  • zwarte peper
  • een rookplankje
Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4 personen
  1. Steek de bbq aan, en verwarm deze tot ongeveer 90 graden.
  2. Check of de zalm helemaal vrij is van schubben en graten. Leg de zalm met de velkant naar beneden op het rookplankje. Smeer de zalm in met de zingy lemon mayonnaisse. Strooi hier wat peper en dille overheen en dek af met de schijfjes citroen.
  3. Leg de zalm op de bbq met de deksel erop voor ongeveer 20/25 minuten voor een heerlijk sappig stukje zalm. Houdt je zelf van iets meer doorbakken, laat de zalm dan nog wat langer op de bbq, maar houdt deze goed in de gaten (net als de temperatuur!)
  4. Serveer deze zalm bijvoorbeeld met een frisse groene salade met gegrilde groenten en Jean Bâton Lemon Pepper dressing.

Meer recepten

1 persoon | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise