Jan Stok was 27 toen hij in 1950 voor het eerst aan boord stapte van een cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn. Het avontuur lonkte, de wijde wereld en de uitgestrekte oceanen zeeën lagen aan zijn voeten.
In de tien jaar die volgde reisde Jan de hele wereld over. Van Canada en de Bermuda eilanden tot New York.
Als chef garde manger was Jan verantwoordelijk voor de koude keuken op verschillende schepen. Hij maakte salades, desserts, voorgerechten en: de lekkerste sauzen.
Zijn Franse collega’s vertaalden zijn Hollandse naam al snel naar ‘Jean Bâton’. Een naam die staat voor eerlijke, pure sauzen en magnifieke mayonaises.
In de keuken stond Jan bekend om zijn creativiteit en oog voor kwaliteit.
Dat is iets wat we met Jean Bâton voortzetten.
Zodoende is in 2013, mede op initiatief van Bart, de jongste zoon van Jan, een aantal bijzondere mayonaises en dressings geïntroduceerd.
Van truffel tot truffelmayonaise
In onze kleine fabriek in Udenhout worden Jean Bâton mayonaises gemaakt.
Hier zie je hoe onze befaamde truffelmayonaise bij jou op tafel belandt.
Ons iconische product
Voor onze beroemde Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise gebruiken we echte truffel. Wel zo eerlijk toch?
Met onze truffelmayonaise geef je die sandwich net dat beetje extra, krijgt dat voorgerecht een vleugje luxe of dip je die zoete aardappelfrietjes lekker weg.