Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons of onze producten? Neem een kijkje tussen onze veelgestelde vragen – wie weet hebben we je vraag al eerder beantwoord!

Kan ik jullie producten eten als ik zwanger ben?

Ja, alle Jean Bâton mayonaises en dressings worden gemaakt met gepasteuriseerde eidooier en kunnen daarom ook tijdens een zwangerschap veilig gegeten worden.

Bevatten Jean Bâton Mayonaises en Dressings allergenen?

Veel van onze producten bevatten mosterd en eieren. Soms ook andere allergenen. Kijk op het overzicht per product of op de verpakking voor de allergenen.

Bevat Jean Bâton verborgen ingrediënten?

Alle ingrediënten die wij gebruiken worden vermeld op de verpakking. Als er kruiden en of specerijen staan vermeld zijn dit ook altijd écht kruiden of specerijen. Die we graag een beetje geheim houden…. Maar onder deze benaming gebruiken we nooit aroma’s of smaakversterkers.

Hoe lang bestaat het merk Jean Bâton?

De mayonaises van Jean Bâton zijn verkrijgbaar sinds 2013.

Waarom een Franse naam als het merk eigenlijk Nederlands is?

Onze mayonaises dragen de bijnaam van de Jan Stok. De mayonaises zijn gebaseerd op zijn recepturen. Bovendien vinden we het een erg mooie naam…en het is toch een prachtig idee dat Jean (of Jan) vroeger al zo gewaardeerd werd om zijn lekkere sauzen.

Jullie hadden vroeger heel veel smaakjes, waarom nu niet meer?

We hebben meerdere mayonaises geïntroduceerd in de loop van de jaren. We vonden ze zelf allemaal erg lekker…maar trends komen en gaan, en niet alle varianten werden veel verkocht. Gelukkig hebben we altijd voldoende keuze voor alle liefhebbers van mayonaise.

Wat is de houdbaarheid van mayonaise?

De houdbaarheidsdatum op onze potten mayonaise is de datum tot wanneer wij de mayonaise het lekkerst vinden, als deze onder normale omstandigheden (koel en donker) wordt bewaard. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken betekent dat niet direct dat de mayonaise niet meer te eten is. Als je niks afwijkends proeft of ruikt, kun je de mayonaise gewoon eten.

Wat is het verschil tussen mayonaise en fritessaus / halvanaise / light etc?

Wettelijk is in Nederland vastgelegd dat mayonaise minimaal 70% vet en ten minste 5% eigeel bevat. Producten zoals fritessaus en halvanaise bevatten minder dan 70% vet en mogen daarom geen mayonaise worden genoemd. Door het lagere vetgehalte in deze sauzen, zijn de smaak en structuur ook anders dan mayonaise. Om de producten toch zoveel mogelijk op mayonaise te laten lijken bevatten deze sauzen verdikkingsmiddelen zoals zetmeel en xanthaangom, suiker en voor de houdbaarheid ook conserveermiddelen. Bij échte mayonaise is het niet nodig om conserveermiddelen en verdikkingsmiddelen te gebruiken.

Ik kan product X niet vinden bij mijn supermarkt. Wat nu?

Verkoopt jouw favoriete supermarkt nog niet het Jean Bâton product dat jij zoekt? Vraag dan bij de servicebalie of het hoofdkantoor van de supermarktketen of ze dit voor je kunnen opnemen. Deze hoofdkantoren zijn meestal het beste per email bereikbaar. Het adres kun je vinden op de website van de betreffende keten. Jean Bâton levert aan bijna alle Nederlandse supermarkten en zou ook jouw supermarkt moeten kunnen beleveren.

Is jouw vraag toch niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.