Beef Wellington met Black Truffle Mayonnaise

Ingrediënten

 • 600 gr Ossenhaas
 • Roomboter om in te bakken
 • 200 gram gemengde paddestoelen
 • 1 el Jean Bâton Black truffle mayonnaise
 • 150 gram Italiaanse ham
 • Versrol bladerdeeg (rechthoek) 270 gram
 • 1 ei
 • Peper en zout
Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4 personen
 1. Overige benodigdheden: Bakpapier, Bakplaat, Vershoudfolie, Vormpjes/ stekers sterren o.i.d., Bakkwast, Kerntemperatuurmeter, Aluminiumfolie
 2. Haal de ossenhaas uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een bakplaat klaar met bakpapier.
 3. Snijdt de paddenstoelen mix zo fijn mogelijk. Laat een klontje roomboter smelten in een pan en bak de paddenstoelen gaar op middel hoog vuur tot al het vocht verdampt is. Schep ze in een kom en zet apart om af te koelen.
 4. Laat ondertussen een klontje boter (+/- 15 gram) smelten in een braadpan. Dep de ossenhaas droog. Bestrooi het vlees met peper en zout. Wanneer de boter begint te kleuren leg je het vlees in de pan. Bak rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
 5. Meng de paddenstoelenmix met 1 eetlepel Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise en breng eventueel op smaak met peper en zout.
 6. Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht (30x40cm) en leg hierop de plakken ham, laat ze iets overlappen. Het moet vlak moet groot genoeg zijn om het hele stuk ossenhaas straks mee in te pakken. Verdeel het champignon mengsel hierover, laat de randen iets vrij.
 7. Leg in het midden de ossenhaas. Rol met behulp van het folie de ham met champignonmengsel strak om de ossenhaas heen. Leg in de koelkast voor 45 minuten te rusten.
 8. Rol het bladerdeeg uit (met bakpapier wat er onder zit) op de bakplaat. Splits daarna het ei. Je gebruikt alleen het eigeel. Kluts dit in een kom los en zet dit klaar naast de bakplaat met een bakkwast erin.
 9. Neem de ossenhaas uit de folie en leg deze op het midden van de bladerdeeg rol. Vouw het deeg dicht tot een pakketje, laat hierbij de randen ongeveer 1 cm overlappen. Je kan het overtollige deeg afsnijden en hieruit met vormpjes nog figuurtjes steken om de beef Wellington straks mee te versieren.
 10. Draai de beef Wellington voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer te zien is. Hierbij kun je het bakpapier dat onder het bladerdeeg zat verwijderen en weggooien (je had de bakplaat al voorzien van bakpapier)
 11. Bestrijk met de kwast de bovenkant en zijkanten van de beef Wellington met het eigeel. Je kan nu de gemaakte versiering op het eigeel plakken en ook nog bestrijken met eigeel.
 12. Rol van een stukje aluminium folie een kokertje en prik deze aan de zijkant van de beef Welllington door het deeg, tot aan het vlees. Dit fungeert als een soort schoorsteentje, zodat tijden het bakken er vocht kan ontsnappen.
 13. Steek de kerntemperatuurmeter in het midden van het vlees en bak de beef Wellington af in de oven voor ongeveer 35 minuten. Let vooral op de temperatuur van het vlees, wanneer deze 50 °C aangeeft is hij klaar. Neem het bakblik uit de oven en laat de beef Wellington rusten voor 5 minuten onder een stuk aluminiumfolie.
 14. Snijd aan tafel de beef Wellington met een scherp mes in dikke plakken. Serveer de beef Wellington met geroosterde groenten en zoete aardappelfriet met Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise on the side! Smakelijk.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise