Pasteitje met paddenstoelen ragout

Ingrediënten

  • 500 ml kippenbouillon of kruidenbouillon
  • 400 gram gemengde paddestoelen
  • 1 ui
  • 50 gram room boter
  • 50 gram bloem
  • verse peterselie
  • 1 el Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise
  • 8 grote pasteibakjes
Bereidingstijd:
45
Aantal personen:
8 personen
  1. Maak 500 ml bouillon klaar en zet apart. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de paddenstoelen schoon en snij in plakjes. Snipper de ui.
  2. Bak met een klontje boter de ui glazig op middelhoog vuur en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak deze tot ze gaar zijn, breng op smaak met peper en zet het mengsel apart.
  3. Maak een roux door 50 gram boter op laag vuur te laten smelten (niet bruin laten worden) en voeg als deze geheel gesmolten is de bloem toe. Roer hier met een houten lepel een bal van, mocht de roux nog te nat zijn, voeg dan beetje bij beetje nog wat bloem toe. Laat de roux even garen, ondertussen goed blijven omroeren zodat deze niet aanbrandt/uitdroogt.
  4. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de roux, totdat er een lekkere dikke en gladde saus ontstaat. Blijf roeren, hij mag niet aanbranden. Je hoeft niet alle bouillon op te maken, je kijkt naar de saus, wanneer je deze echt dik genoeg vindt, kun je het paddenstoelen mengsel toevoegen samen met 1 flinke eetlepel Black Truffle Mayonnaise.
  5. Snij wat peterselie fijn en meng deze door de ragout. Bak de pastei bakjes af in de voorverwarmde oven volgens de richtlijnen op de verpakking.
  6. Serveer de ragout in de bakjes met wat verse peterselie erover.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise