< Recepten-overzicht
Een klassieke, niet te versmaden combinatie: rosbief en truffelmayonaise

INGREDIËNTEN

  • 2 stevige boterhammen (bijv. zuurdesem- of speltbrood)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 handjes veldsla (of rucola), gewassen
  • 6 plakken gebraden rosbief (vleeswaar)
  • 1 el Jean Bâton truffelmayonaise
  • grof zeezout en zwarte peper uit de molen
  • bieslook, fijngesneden

BEREIDING

  • Verwarm een kleine koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur op het fornuis.
  • Voeg de pijnboompitten toe als de pan heet is en rooster tot ze lichtbruin kleuren. Let goed op: ze verbranden snel. Dan worden ze bitter.
  • Strooi ze op een stuk keukenpapier en laat afkoelen.
  • Leg de boterhammen ieder op een bord.
  • Beleg elke boterham met een handje sla en 3 plakken rosbief.
  • Verdeel over elke boterham een halve eetlepel truffelmayonaise.
  • Verdeel de pijnboompitten erover.
  • Strooi bieslook naar smaak erover.
  • Breng op smaak met vers gemalen zeezout en peper.

Tip: Leg er een extra sneebrood op en maak op die manier een sandwich die je lekker met je handen kunt eten!