Eggs Benedict met Engelse Muffins

Ingrediënten

  • 300 gram melk
  • 25 gram suiker
  • 7 gram droge instant gist
  • 50 gram boter
  • 420 gram patentbloem
  • 1 tl zout
  • Ham
  • Geroerbakte Spinazie
  • Eieren
  • Jean Baton Classiques Hollandaise saus
Bereidingstijd:
120 minuten (incl rijstijd)
Aantal personen:
4 personen
  1. Tip: Het recept is voldoende voor 10 Engelse Muffins. De muffins kun je na het bakken invriezen. Laat ze eerst helemaal afkoelen voordat ze de vriezer ingaan. Laat ze ook weer helemaal ontdooien en warm dan kort een beetje op in een droge hete koekenpan.
  2. Verwarm de melk met de suiker en boter tot de boter is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de gist toe. Laat een paar minuten staan tot de gist begint te schuimen, zo weet je dat de gist actief is.
  3. Meng de bloem met het zout en voeg hier het melkmengsel aan toe. Kneed tot een soepel deeg en laat rijzen tot verdubbeld, dit duurt ongeveer een uur.
  4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2cm dik. Steek rondjes van ongeveer 8cm uit en leg dit op een bebloemde bakplaat. De restjes deeg kun je opnieuw uitrollen en uitsteken.
  5. Dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Verhit een droge koekenpan op halfhoog vuur en bak de Engelse muffins aan beide kanten aan tot ze mooi lichtbruin zijn. Bak ze vervolgens nog eens 10 minuten in de oven zodat ze ook van binnen gaar zijn.
  7. Breng een pan met water en een scheut azijn aan de kook. Verlaag het vuur tot het water net tegen het kookpunt aanzit en niet bubbelt. Breek een ei in een kommetje.
  8. Roer met een lepel in het water tot er een waterkolk ontstaat en giet het ei in het midden van de pan. Je ei is na 2 a 3 minuten gaar, het gaart ook nog wat na uit de pan. Haal het ei uit de pan met een schuimspaan of spatel zodat het water kan weglopen.
  9. Je kunt meerdere eieren tegelijk pocheren, maar 1 voor 1 is wel het makkelijkst.
  10. Snij de Engelse muffin open en serveer een helft met ham, geroerbakte spinazie, het gepocheerde ei en dien op met Jean Baton Classiques Hollandaise saus.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise