Entrecote met zoete aardappel, zoetzure rode ui en truffelmayonaise

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 100 ml. azijn
  • 100 gram suiker 
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise
  • Een bosje verse peterselie 
  • 2 entrecotes van 150 gram
  • 1 rode ui
Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Kook 100 ml. azijn met 100 gram suiker in een klein pannetje. Zodra het kookt mag het van het vuur. Laat even afkoelen. Snijd de rode ui in halve ringen en leg deze in de zoetzuur.
  3. Tip: Hoe langer je de uien in het zoetzuur legt, hoe rozer ze worden van kleur. Bereid deze bijvoorbeeld in de ochtend al.
  4. Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie en leg 45 minuten in de oven op 190 graden. Check na die 45 minuten of de aardappel compleet zacht en gaar is door er met een saté prikker in te prikken. Grote aardappels hebben misschien meer tijd nodig, zet ze dan nog wat langer terug in de oven.
  5. Hak de peterselie fijn en bak de spekjes op laag vuur uit tot ze krokant zijn.
  6. Bestrooi de entrecotes flink met peper en zout. Laat een pan met dikke bodem goed heet worden. Bak aan beide kanten goed aan tot je een mooi korstje krijgt. Haal het vlees uit de pan en laat ze even rusten, een kwartier is voldoende.
  7. Snijd de zoete aardappel in (dus niet doormidden) en vouw open. Schep hier een lepel Jean Baton Black Truffle Mayonnaise in, vervolgens de rode ui, bestrooi met spekjes en maak af met de gehakte peterselie.
  8. Snijd nu de entrecotes in plakken en leg deze naast de zoete aardappel.
  9. Serveer met extra truffelmayonaise on the side

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise