Gegratineerde vis met knoflookmayonaise

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets van ca. 100-125 gram (of een andere witvis naar keuze)
  • Rasp van 1 limoen (of 1/2 citroen)
  • 2 eetlepels Organic No Sugar Mayonnaise
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder

 

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarmd de oven voor op 155 graden (elektrische oven).
  2. Pers de knoflookteentjes met een knoflook pers of snij heel fijn. Meng de knoflookpuree e n citroenrasp door de Mayonaise.
  3. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrooi de filets met peper en zout en paprikapoeder naar smaak.
  4. Zet de filets 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en besmeer elke filet met een eetlepel mayonaise.
  5. Zet de schaal nog een paar minuten onder de grill op de hoogste stand, tot de mayonaise een lichtbruine kleur krijgt. Let op: elke grill is anders dus blijf de vis in de gaten houden. Haal de vis uit de oven als de mayonaise lichtbruin kleurt.
  6. Tip: Lekker met gebakken krieltjes of een gepofte aardappel en een groene salade.

Meer recepten

2 personen | 60 minuten

Vega Burger met Vegan Mayo

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 15 minuten

Geitenkaas salade met Lemon Pepper dressing