Kip uit de oven met groenten en Black Truffle Mayonnaise

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 4 pastinaak
  • 1  grote wortel
  • 250 gram aardappel in de schil
  • koriander
  • rode ui
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de marinade:

  • 8 el ketjap manis
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el zonnebloemolie
Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
4 personen
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Doe de marinade in een afsluitbare plastic zak (ziplock) en voeg hier de kip aan toe. Verdeel de marinade over de kip en sluit de zak af. Leg voor minimaal een uur in de koelkast (liefst de avond van te voren al, hoe langer in de marinade hoe meer smaak er in de kip trekt).
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  3. Haal de kip uit de zak en leg deze in een kleine braadslee. Zet de braadslee in het midden van de oven. Zet deze in de oven en zet een timer voor 20 minuten
  4. Was ondertussen alles groenten en schil de pastinaak en wortel. Snij de pastinaak in de lengte doormidden en verdeel in kwarten. Snij plakjes van de wortel. Was de aardappels en dep goed droog. Snijd deze in partjes. Snij de rode ui in ringen.
  5. Meng alle groenten met de olijfolie in een grote ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Zet deze nadat de timer afgaat in de oven naast de braadslee en rooster beide nog eens 30 minuten.
  6. Serveer de kip en groenten met verse koriander en een lekkere lepel Jean Bâton Black Truffle mayonaise on the side.

Meer recepten

1 persoon | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise