Kipsaté met pofaardappel en Belgium Recipe mayonnaise

Ingrediënten

  • 500 gram kippendij
  • 1 zakje kipsaté kruiden mix
  • 1 el ketjap manis
  • 200 gram gemengde sla
  • handje walnoten
  • blauwe druiven
  • 1 jonagold appel
  • Jean Bâton Honey Mustard dressing
  • 4 vastkokende aardappels
  • zout en peper
  • olijfolie
  • bieslook
Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4 personen
  1. Snijdt de kippendij in blokjes. Leg deze in een kom en voeg de kruidenmix en ketjap toen. Laat even goed intrekken. Was de aardappels en kook deze even voor, voordat deze de bbq op gaan.
  2. Steek de bbq aan en verwarm tot ongeveer 200 graden. Prik wat gaatjes in de aardappels met een vork en voorzie ze van wat druppels olijfolie en bestrooi deze met zout en peper.
  3. Pak elke aardappel in, in een stuk aluminium folie. En leg deze op de bbq (deze hoeven niet direct boven de kolen, maar kunnen aan de zijkant liggen 20-30 minuten)
  4. Rijg ondertussen de kipsaté aan satéprikkers en hak de bieslook. Was de sla, snij een handvol druiven doormidden en maak de walnoten klein. Snijdt de appel in blokjes. Doe alle ingrediënten voor de salade in een salade schaal en voeg 3 el honing mosterd dressing pas toe wanneer de kipsaté klaar is.
  5. Haal de pof aardappels van de en vouw het folie open, maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappels en schep hier een flinke theelepel Jean Bâton Belgium mayonnaisse in en strooi hier de bieslook overheen.
  6. Grill ondertussen de saté af in ongeveer 5-10 minuten, met regelmatig keren boven direct vuur. Hussel de dressing door de salade.
  7. Serveer de kipsaté met de salade en pofaardappel.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise