MOSSELEN MET CITROEN, PEPERTJES, ZEEKRAAL & DRAGONMAYO

Ingrediënten

  • 3 takjes verse dragon
  • 1,5 – 2 kg (Zeeuwse) mosselen MSC-Keurmerk
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 2 sjalotten
  • scheut olijfolie
  • ½ oranje/gele/groene peper
  • ½ rode peper
  • 1 biologische citroen zeste en sap
  • 100 g zeekraal
  • 5 takjes verse dragon
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 luxe stokbrood met bijvoorbeeld noten of olijven
Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4 personen
  1. Verwarm de oven met grill functie voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak als eerste de dragonmayonaise. Snijd de dragonblaadjes fijn en mix met 100 gram Jean Bâton Belgian Recipe Mayonnaise.
  3. Spoel de mosselen af met water en laat goed uitlekken. Pel de uien en sjalotten, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de pepers en snijd ook fijn.
  4. Zet een mosselpan (of en grote ruime soeppan of braadpan) op middelhoog vuur en doe hier de olijfolie, uien, sjalotten, knoflook, pepers en 1 eetlepel citroen zeste in. Bak dit 5 minuten terwijl je geregeld rustig doorroert.
  5. Snijd ondertussen het stokbrood in dunne plakken en rooster die 8 minuten het midden van de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat daarna afkoelen op het aanrecht.
  6. Stop de mosselen in de grote pan en verdeel hier de verse dragontakjes overheen. Blus direct af met de wijn. Pers daarna een ½ citroen uit over de mosselen en top het geheel af met de zeekraal. Plaats de deksel op de pan en laat alles 10 minuten stoven op middelmatig vuur.
  7. Zet de mosselen in de grote pan op tafel. En schep aan tafel over in diepe borden of (kleine) mosselpannetjes. Serveer met de dragon mayonaise.
  8. Gebruik in plaats van de dragon mayonaise ook eens Jean Bâton Zingy Lemon Mayonnaise
  9. Dit recept is afkomstig uit The Lemon Kitchen kookboek https://thelemonkitchen.nl/

Meer recepten

personen | 60 minuten

Quiche met Black Truffle Dressing

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise