Pretzels met Honing Mosterd Dressing

Ingrediënten

  • 125 ml lauw warm water
  • 1 zakje instant gist (7 gram)
  • 1 tl suiker
  • 400 gram fijne bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl cayenne peper
  • 125 volle melk
  • grof zeezout
  • 1 eierdooier
  • 1 flesje Jean Bâton Honey Mustard Dressing
Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4 personen
  1. Meng de suiker, gist en het water in een kom. Roer even goed door elkaar en laat een minuut of tien staan
  2. Meng de bloem, bakpoeder, gerookte paprikapoeder en cayennepeper door elkaar. Meng 10 minuten met een keukenmachine met deeghaken, of met de hand het bloemmengsel samen met het gistmengsel en de melk tot een soepel deeg.
  3. Dek de kom af met een vochtige doek en zet deze voor 1 uur weg op een warme plek om te rijzen totdat het deeg verdubbeld is in volume.
  4. Haal na een uur het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en dek deze af met de vochtige doek.
  5. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  6. Rol van elk stuk een sliert van ongeveer 50 cm en vouw hier een pretzel van. Dit doe je door de uiteinden dubbel om elkaar heen te vouwen en daarna naar binnen te vouwen. Zet het einde van het deeg goed vast aan de onderkant van het deeg. Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Klop de eidooier en smeer hier de pretzels mee in. Strooi grof zeezout over de pretzels. Denk de pretzels nog een 15 minuten af met een vochtige doek om nog een klein beetje te rijzen. Rek de pretzels nog een beetje uit op het bakblik, ze krimpen namelijk weer een beetje in elkaar.
  8. Bak de pretzels af in 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Serveer de warme pretzels met de heerlijke Jean Bâton Honey Mustard Dressing om te dippen!

Meer recepten

2 personen | 30 minuten

Pad Thai Salade met Zingy Lemon Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise