Romige curry van kikkerwerten en vegan mayo
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ tl kurkuma
- 1 el olie
- 2 el groene currypasta (fairtrade)
- 400 gram kikkererwten in blik (uitgelekt)
- 400 ml kokosmelk
- ¼ rode ui in dunne ringen
- 1 klein bosje koriander alleen de blaadjes
- 1 limoen
- peper en zout
- 2 naanbroodjes
- Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Aantal personen:
- 2 personen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en de knoflook. Verwarm in de pan de olie en fruit de ui 5 minuten, tot deze glazig is. Voeg de knoflook en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de kikkererwten toe en laat deze 5 minuten op laag vuur mee sudderen.
- Bak ondertussen het naanbrood in de voorverwarmde oven.
- Snij de limoen in partjes. Breng de curry op smaak met limoensap en peper en zout.
- Serveer de curry met verse koriander, rode ui en wat limoenpartjes. Serveer het naanbrood erbij met wat Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo ernaast om te dippen.