Romige curry van kikkerwerten en vegan mayo

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ tl kurkuma
  • 1 el olie
  • 2 el groene currypasta (fairtrade)
  • 400 gram kikkererwten in blik (uitgelekt)
  • 400 ml kokosmelk
  • ¼ rode ui in dunne ringen
  • 1 klein bosje koriander alleen de blaadjes
  • 1 limoen 
  • peper en zout
  • 2 naanbroodjes
  • Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo
Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm in de pan de olie en fruit de ui 5 minuten, tot deze glazig is. Voeg de knoflook en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de kikkererwten toe en laat deze 5 minuten op laag vuur mee sudderen.
  4. Bak ondertussen het naanbrood in de voorverwarmde oven.
  5. Snij de limoen in partjes. Breng de curry op smaak met limoensap en peper en zout.
  6. Serveer de curry met verse koriander, rode ui en wat limoenpartjes. Serveer het naanbrood erbij met wat Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo ernaast om te dippen.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise