Rundertartaar met truffelmayonaise

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 100ml olijfolie
  • 1 ciabatta
  • 160 gram kogelbiefstuk
  • Twee eetlepels Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise
  • 1 bosui
  • 2 eieren
  • Een handje ijsklontjes
  • Peper en zout
Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Giet wat olijfolie in een kommetje en rasp er een teentje knoflook in. Snijd de ciabatta in plakken en besmeer elke plak met de olie. Strooi er een klein snufje zout overheen. Bak 10-14 minuten af op 180 graden.
  3. Snijd de bosui in de lengte met een dunschiller of scherp mes. Leg de reepjes in een bakje water gevuld met ijsklontjes. Zo krullen ze langzaam op.
  4. Breng een pannetje water aan de kook. Voeg de eieren toe als het water kookt en kook de eieren in 6 minuten gaar.
  5. Snijd de kogelbiefstuk eerst in dunne plakken, vervolgens in lange banen en uiteindelijk in kleine blokjes. Je kunt natuurlijk ook de slager vragen het voor je te doen.
  6. Meng deze tartaar vervolgens met peper, zout en twee eetlepels truffelmayonaise. Gebruik voldoende van alles. Omdat het een koud gerecht is, mag je best wat zout toevoegen.
  7. Gebruik een ronde steker om de tartaar op het bord te leggen. Stamp goed aan met een cocktailstamper of een kleine lepel.
  8. Halveer de eieren en leg op de tartaar. Voeg wat peper toe aan de bosui en leg die op de tartaar. Serveer met de toast.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise