Stoofvlees met patat en Belgian Recipe Mayonnaise

Ingrediënten

  • 700 gram runderriblappen
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl zout (+ evt meer naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kilo patat
  • Jean Bâton Belgian Recipe Mayonnaise
Bereidingstijd:
3 uur
Aantal personen:
4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Tip: Je kunt dit gerecht ook op het fornuis maken, maar roer het vlees dan af en toe eens door.
  3. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit de olie in een sudderpan en bak het vlees aan beide kanten aan tot dit bruin gekleurd is.
  4. Pureer intussen de ui, knoflook en chilipeper. Heb je geen staafmixer, dan kun je de groenten ook heel fijn snijden. Voeg toe aan het vlees en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg het komijnpoeder, korianderpoeder en zout toe en bak weer 2 minuten mee.
  6. Voeg de kokosmelk toe en meng door. Laat, met deksel op de pan, 2.5 uur in de oven sudderen tot het vlees uit elkaar begint te vallen.
  7. Zet de pan nu op het fornuis en laat, al roerend, op halfhoog vuur het vocht inkoken. Blijf erbij, want dit gaat heel snel. Breng indien nodig verder op smaak met zout.
  8. Serveer het stoofvlees met patat (of friet) en Jean Bâton mayonaise.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise