Vega Burger met Vegan Mayo

Ingrediënten

  • 250 gr. kikkererwten
  • 50 gr. maiskorrels
  • 1 bosui fijn gesneden
  • ¼ rode paprika fijn gesneden
  • ½ tl komijnpoeder + een snuf
  • ½ tl kerriepoeder
  • Rasp ¼ citroen
  • Sap ¼ citroen
  • 40 gr. paneermeel
  • 4 portobello ‘s
  • 40 gr. babyspinazie
  • Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo
  • Flora plantbased boter
  • 1 el olijfolie
  • Versgemalen peper en zeezout
  • 2 bamboe prikkers

 

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep 50 gr. van de kikkererwten droog en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi 1 el. olijfolie en een snuf komijnpoeder over de kikkererwten en meng deze.
  2. Bak de kikkererwten knapperig in de oven voor +/- 30 minuten. Af en toe omkeren en goed in de gaten houden. Breng op smaak met een snuf zeezout. Zet apart om af te koelen.
  3. Pureer 200 gr. kikkererwten samen met de maïs grof in een kom. Dit kan met de staafmixer. Voeg de fijn gesneden bosui en paprika toe aan het mengel. Voeg de helft van de citroen rasp, de kerrie- en komijnpoeder toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en citroensap (naar smaak toevoegen, heeft maar klein beetje nodig).
  4. Meng 20 gr. paneermeel door het mengsel en laat dit even staan, zodat het mengsel wat steviger wordt. Maak hiervan 2 mooie ronde burgers. Strooi het overige paneermeel op een bord en haal de burgers hier doorheen, even licht aandrukken, zodat het paneermeel rondom goed blijft zitten.
  5. Zet twee koekenpannen op het vuur. Laat in beide een klontje Flora boter smelten. Leg in de ene pan de 4 portobello’s. Laat deze, op laag vuur met af en toe keren, met een deksel op de pan gaar stomen. Breng indien gaar op smaak met wat verse peper. Haal de portobello’s uit de pan (laat even uitlekken). Leg in de andere pan de twee burgers en bak deze ongeveer 4 minuten per kant, op middelhoog vuur.
  6. Leg twee portobello’s met de bovenkant naar beneden op een plank. Bestrijk met 1 tl. vegan mayo, daarop een handje babyspinazie, de burger, nog 1 tl. vegan mayonaise en bestrooi met de citroenrasp, bosui en krokante kikkererwten. Leg de portobello’s er bovenop. Eet smakelijk!
  7. Tip: Deze burgers zijn uiteraard ook heerlijke met Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise.

Meer recepten

1 persoon | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise