Vegaballetjes in jus met ovenfriet en cranberry compot

Ingrediënten

  • 1 verpakking vegaballetjes naar keuze
  • 1 zak of pak ovenfriet (de lekkerste zijn van FrietHoes via AH of Picnic)
  • Jean Bâton Absolutely Vegan mayo
  • cranberry compote of chutney
  • 75 gram roomboter
  • 1 ui 
  • 1 el bloem
  • 1 teen knoflook
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillontablet
  • scheutje soja saus
Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in de oven voor ongeveer 25 minuten (halverwege even omschudden).
  2. Verwarm ondertussen in een pan de roomboter en bak hierin de ui en knoflook glazig.
  3. Meng hier de bloem doorheen en warm even goed door om de bloem te garen.
  4. Kruimel de groentebouillontablet door het ui mengsel en voeg hieraan het water toe.
  5. Laat het geheel inkoken en breng op smaak met wat soja saus.
  6. Bak de vega balletjes goudbruin en serveer deze in de jus met friet, cranberry compote en wat Absolutely Vegan Mayo on the side.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise