Vegaballetjes in jus met ovenfriet en cranberry compot
Ingrediënten
- 1 verpakking vegaballetjes naar keuze
- 1 zak of pak ovenfriet (de lekkerste zijn van FrietHoes via AH of Picnic)
- Jean Bâton Absolutely Vegan mayo
- cranberry compote of chutney
- 75 gram roomboter
- 1 ui
- 1 el bloem
- 1 teen knoflook
- 600 ml water
- 1 groentebouillontablet
- scheutje soja saus
- Bereidingstijd:
- 45 minuten
- Aantal personen:
- 2 personen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in de oven voor ongeveer 25 minuten (halverwege even omschudden).
- Verwarm ondertussen in een pan de roomboter en bak hierin de ui en knoflook glazig.
- Meng hier de bloem doorheen en warm even goed door om de bloem te garen.
- Kruimel de groentebouillontablet door het ui mengsel en voeg hieraan het water toe.
- Laat het geheel inkoken en breng op smaak met wat soja saus.
- Bak de vega balletjes goudbruin en serveer deze in de jus met friet, cranberry compote en wat Absolutely Vegan Mayo on the side.