Vegan omelet met champignons

Ingrediënten

  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 175 gram extra fijne champignons
  • 350 gram kikkererwten in pot
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 25 gram tarwebloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 160 ml water
  • 2 eetlepels Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo
  • 40 gram veldsla
Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2 personen
  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig.
  3. Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en 150 ml water (per 2 omeletten) toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur. Maak zo nog een omelet.
  5. Meng de mayonaise met ½ el water (per 2 omeletten). Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.
  6. Recept afkomstig van allerhande.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise