Hasselback aardappelen
Ingrediënten
- 8 aardappels
- 50 gram roomboter
- 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 2 takjes tijm
- Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Aantal personen:
- 4 personen
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Boen de aardappelen schoon en snijd over de breedte in plakjes van 2 mm. Zorg dat je de onderkant van de aardappel niet doorsnijdt, tip leg eetstokjes of de stelen van lepels aan beide kanten van de aardappel neer zodat je de aardappel niet doorsnijdt.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Smeer met 2/3 hiervan de aardappels in, ook tussen de plakjes. Breng op smaak met zout en bak 25 minuten af in de oven.
- Rasp de kaas, rits de tijmblaadjes. Smeer de aardappels in met de overige boter, mogelijk moet je dit opnieuw smelten, en verdeel de Parmezaan en tijmblaadjes op en tussen de aardappelplakjes. Bak nog eens 15 tot 20 minuten af, tot de aardappels bruin gebakken en zacht van binnen zijn.
- Serveer met Jean Bâton truffelmayonaise. Staande ovaties van de tafelgenoten.